O

a owner Wi'erfrorr H-,.y '-.■ t location an p nan; ¿¿¿act'" to e Petronas

Tw ." Towers, K'jaSa Lumpur. Malayv-a latitude 3 2' N

no» of storeys 23 storeys

'apptox 143 rr, Teight^ date start ,un< 2000(dr.,-- . completion date -

areas (tower 1) tc'i g-oss area 32.436 sq m total iett area 22 973 sq m skycourts, terraces & ga'den balcor ies 3.300 so m car paring n6.330sqrr. site area i.3"7sqm plot ratio 135

design features • T--r s- • • •„-•.■•.-

hgh ouaSr-y has bee<- seen by eterx and architect as an <*ftct that :>»>d ennance C* speu» nature of <*j suroundings r, the heart of Kuala -toss prestigious ory Cintrr der-Vjpmerr Tr* 26-storey cj«d¡rig 4 "►-•led to alio house the client's headquarters tfi tt* upper ind present a fresh and ~»vatrve corporate* i-—.age The bu*3ng is formed by three distinct 1

• The cctumn forms the majority of the open plan office space.

• The capita) of (our floors creates the --eadquarters ictudrvg a roo top garden breaking downwards frroug^ three floors wrth two eastern paWkons prarxfrng d-wnabc news af >ZKjrt! The ideas behmd the tower and u for-.

• The client's push to enhance rather than Marinate the ate has aSowed the creation of a green sfc#r With ertrrwr landscaping banking up and over the vehicular access pedestrians f-&rg the KLCC Plaza and is -ie ^htxxxmg par» are grven priority over oty's ever »-«sent cars Err-nrg the mam lobby or pedestrian plaza through the piantkig ana greenery without crossing driveways is designed to extending the park concept and welcoming occupar-j ard visitors into the bu*kng

• The fArrth. column and captaf are umiaHy separated by organ* areas In keeping with the garden tower prnopfcs a lower double and upper triple height skycourt m comt»nat«y with terraces at every level provide 'lungs' (or the bi»ld.ng and its surroundings These reduce <4 impact on the oty centre whie providing pufcfcc. sem-pubkc and private spaces for the users

• Shading has been careWy analysed to maiamise the service core's thermal damping effect by placing the buddings back bone to the mid-day son. wMe rapping the sun-path with a flowing nb cage of louvres The aim has been to reduce solar gams, while scooping in light and natural venWaBon passively before investigating active systems

• The horizontal shades are broken adjacent to each star coie by two vertical wmg wafs projecting from the facade ar*i art-jog back mto the terrace alcoves linked to the service core corridor and lift lobb*s These are used to -naxmne natural air flow and gain from the buicfcng height and increased wind impact inherent In tower structures

• The structure formed by the service core and reinforced concrete columns gives expansive dear span floors for instant flexibility and long term adaptability Raised floors and deep ceiling plenums combined with generous risers are designed to avoid the problems of obsolescence with the rapid advancement in IT -equipments

I- balconies allow for expansion and induce wind turbulence to aid ventilation private garden balconies create natural shade and reduce the heat executive penthouse apartment with pool and garden oasis solar shading upper skycourt private garden terraces provide oxygenation and sweeping views to KLCC Park service backbone and IT core

grand entrance oriented to recommendations from feng shul master solar shading garden site to encirde the tower

views towards Jalan Pinang, Ascot Service Apartments and Entertainment Centre

- lower skycourt function rooms, restaurant and club facilities vision wall addressing KLCC and Mandarin Oriental hotel

vehicular entrance to lower grand entrance and VIP drop-off grand entrance plaza

I- balconies allow for expansion and induce wind turbulence to aid ventilation private garden balconies create natural shade and reduce the heat executive penthouse apartment with pool and garden oasis solar shading upper skycourt l-aggressive —1 curvilinear facade revents poor feng shui address to surrounding buildings views towards Jalan Pinang, Ascot Service Apartments and Entertainment Centre private garden terraces provide oxygenation and sweeping views to KLCC Park garden site to encirde the tower

- lower skycourt function rooms, restaurant and club facilities solar shading service backbone and IT core vision wall addressing KLCC and Mandarin Oriental hotel

vehicular entrance to lower grand entrance and VIP drop-off curtain wall gUll

P»*. Mandarin Oriental

Ji,«n Ampans grand entrance oriented to recommendations from feng shul master grand entrance plaza balcom« allow 1« future expiM«*

The skycourts and terraces form a major expressive element in the vertical composition and its landscape.

"... the plinth, column and capital are...separated by organic areas ... in keeping with the garden tower principles a lower double and upper triple height skycourt in combination with terraces at every level provide 'lungs' for the building and its surroundings. These reduce its impact on the city centre while providing public, semi-public and private spaces for the users." 3

The balconies also allow for expansion of floor-plate area and induce wind turbulence to aid ventilation. At the same time, garden balconies and terraces create natural shade and oxygenation, and assist heat reduction, while providing vistas to the city and adjacent park.

The shading of the whole building form has several important elements which influence both the plan-form and the external envelope. This includes maximising

"... the service core's thermal damping effect by placing the building's backbone to the mid-day sun, while wrapping the sun path with a flowing ribcage of louvres (applied to the tower). The aim has been to reduce solar gains, while scooping in light and natural ventilation passively before investigating active systems." 3

The project also includes two projecting vertical wing walls, which break the horizontal shades adjacent to each stair core, and cut back into terrace alcoves linked to the service core corridor and lift lobbies. The wing-walls maximise natural air flow induced by the tower's height and increased wind impact. These elemental devices of building configuration, vertical landscaping, shading and ventilation are all aspects of Yeang's sustainable, green architecture and are joined here by many other design features which are graphically catalogued, in vertical series, as part of the project documentation that communicates clearly to the client, the benefits of Yeang's overall methodology.

Important amongst these features are the structure "... formed by the service core and reinforced concrete columns [which] gives expansive clear span floors for instant flexibility and long term adaptability ... raised floors and deep ceiling plenums combined with generous risers are designed to avoid the problems of obsolescence with the rapid advancement in IT requirements."4

In another sense, this design is carefully considered in its overall address of context At the lower levels, the form incorporates a double sided vision wall which acknowledges both KLCC and the Mandarin Oriental Hotel, and in so doing arises as a major curvilinear determinant of the tower and its base. Balancing this element, the 'non-aggressive' curved facade of the tower is intended to prevent poor Feng Shui address to surrounding buildings. Similarly, the grand entrance plaza is oriented according to recommendations from a Fung Shui Master.

• The three-befed bufcfing alows the tailoring at technology arxi passive env*onmeflta' aspects for each lor* «Me projecbng the Feng Shui ph»osophical -"age of a health* person wrth his feet firmly on the ground fufl-weH feed body and wise head hefd high Standing with its strong back to the sun. which carries the solar ribs up and over the roof top garden to create a shaded 'hat' The buiiding vr^laf.y projects the architect's pMosoptuca mention to develop the health of its occupants and visitors while offering a modern urban element which recognises its respons.p- .ty to its surroundings

ground floor (level 1)

entrance and exit from Jalan Plnang for service and staff convenience fire control room covered VIP parking and lower grand lobby

grand entrance stair grand entrance stair vehicle ramp to basement service and M4E /one primary vehicle entrance for VIPs and visitors facing Mandarin Hotel, Including drop off •ind parking level 2

garden site park rising lo skirt the / building's uppe, ' * ground level 'O *

i'o grand entrance lobby and atrium

Pedestrian plaza grand entrance lobby and atrium

Pedestrian plaza typical lower zone

lower zone atrium core escape stair t private v balconies v provide

' of future expansion typical upper zone lev.

escape stair solar shade

•T & service ' risers allowing ' for floor plate '

development

M 4 £ pl>nl column free«"* span to iw«"'* floor sp»«

level

^'curUlnwal^f

0 0

Post a comment