Design

The adoption of an integrated, whole-building design approach enabled the client and all the consultants to work as a single design team to go further in applying sustainability as a guiding principle. The design was constrained by a desire to rehabilitate a nineteenth-century Victorian house of moderate historical interest, one of three similar and adjoining summer homes. The decision to maintain the original building reduced the possibilities for passive solar design and complicated the introduction of natural lighting into the core of the building. By renovating and expanding what is called "Hilltop," the center consolidated its scientific, policy, and administrative staffs in a single location.The central features include a two-story commons with panoramic views and a 100-person meeting facility that takes advantage of its lower level and northern exposure. A design and construction oversight team met at least weekly during the course of the project and included five members of the permanent staff of the research center. These five members remained engaged until the conclusion of the commissioning process.

The roof of the addition and the front porch support a 2,300-square-foot, 26.4-kW photovoltaic array that produces an average of 30,500 kWh of power annually. The design concept is based on the addition of a wind turbine to provide the balance of the electricity demand. The array is connected to the regional power grid, to which electricity has been flowing in times oflocal surplus.The heating and cooling energy is reduced through the use of a groundwater well,

Stairs showing daylighting scheme. (JW)

which stays at a relatively constant temperature year-round. The water is run through modular water-to-water heat exchangers where heat is either rejected or extracted, depending on the season. The water is then returned to the standing column well.

The center relies on a variety of systems for thermal comfort, beginning with natural ventilation, enabled by operable windows in all occupied spaces. For the offices, heating and cooling are decoupled from ventilation air. Ventilation is provided to each office through enthalpy wheels, which recover heat from the exhausted air. A hydronic valence convector system provides radiant cooling and heating of the offices using significantly less energy than fan coils units would. The lab and assembly areas have separate water-to-air heat pump systems.The research center's new home optimizes the use of natural lighting for both energy efficiency and aesthetics with abundant daylight reaching all interior spaces. In the addition, the windows are clear, triple-glazed, argon-filled insulating units. In the existing building, the windows use high-performance glass but are double-glazed.

Renewable Energy Eco Friendly

Renewable Energy Eco Friendly

Renewable energy is energy that is generated from sunlight, rain, tides, geothermal heat and wind. These sources are naturally and constantly replenished, which is why they are deemed as renewable.

Get My Free Ebook


Post a comment