Case Study 136 House at Chagford Devon

Designer: Philip Watts

The client's brief for the renovation of this Victorian house was to open up the rather dark entrance hall and to make the space its focal point. The existing solid timber stair was removed and a dog-leg stair with glass treads on sculptured polished cast aluminium cantilever brackets was installed. The brackets were bolted through the adjacent brick wall. The glass treads are etched to give a non-slip surface. The balustrade consists of stainless steel newels with straining wires between. The handrails are capped with beech to the first two flights and white handrails to the upper flights. The final translucent creation allows for views through the stair to the French windows and garden beyond and glimpses of sky through the landing window above.

Figure 13-6b Detail of cantilever brackets

0 0

Post a comment